فهرست مطالب
Toggleراهنمای جامع خرید و انتخاب وایرشو ها
برای اتصال سیم در ترمینال ها از انواع سرسیم و وایرشو ها استفاده می کنند. معمولا سیم کشی در ساختمان ها به دو روش توکار و روکار انجام می شود که در قسمت توکار از سیم های مخصوص با چند لایه عایق در زیر گچ استفاده می شود. اما در سیم کشی روکار با وجود این که سیم ها از لوله های مختلف عبور می کنند و با بست مهار می شود، بیشتر برای حفاظت وایرشو، ترمینال، سرسیم و غیره استفاده می کنند. نصب وایرشوها بسیار کار راحتی است و برای اتصال سریع در ترمینال ها مورد استفاده قرار می گیرند. با ما همراه باشید تا شما را با انوع وایرشوها بیشتر آشنا کنیم.
وایرشو چیست؟
وایرشو وسیله ای کاربردی است که از آن برای اتصال کابل ها به وسایل برقی، سایر سطوح و مکانیزم های مختلف استفاده می شود. وایرشو ها می توانند مانع از پخش شدن رشته های سیم افشان شوند و میران برق گرفتگی را هم کاهش دهند. گیره های اتصال سیم به باطری خودرو و انتهای کابل های جامپر نمونه هایی از وایرشو ها هستند که در بازار موجود هستند. برای اتصال این وایرشو ها از روش های مستقیم و غیر مستقیم استفاده می شود. جنس وایرشو ها معمولا از فلزات مختلفی همچون مس، برنج، فسفر، برنز و طلا است.
انواع وایرشو
وایرشوها بسته به کاربردی که دارند، دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه هر یک از آن ها را به شما معرفی می کنیم:
وایرشو تکی روکش دار
این نوع از وایرشوها شبیه به لوله هستند و برای اتصال آن باید سیم را به اندازه کافی لخت کرد و سپس آن را تا قسمت پلاستیکی به وایرشو متصل کرد. برای یک اتصال درست و اصولی قسمت هادی سیم را باید در وایرشو قرار داد. برای انجام این کار می توان از دستگاه های پرس وایرشو هم استفاده کرد. یکی از نکات مهم در این قسمت این است که باید اطمینان پیدا کنید که قسمت مسی سیم داخل وایرشو قرار گرفته است. برای محکم تر شدن هم باید کمی از قسمت روکش دار را هم وارد وایرشو کرد.
وایرشو دوبل روکش دار
قسمت پلاستیکی این وایرشو به شکل مخروط است؛ به همین دلیل سیم را می توان به راحتی وارد آن کرد. باید دو سیم اصلی را در قسمت فلزی وایرشو قرار داد و برای اطمینان از این که سیم در وایرشو محکم شده است، باید آن را پرس کرد. از این نوع وایرشو بیشتر در زیر ترمینال و کلیدهای برق استفاده می شود که می توان پیچ را بر قسمت های فلزی آن نصب کرد.
وایرشو بدون روکش
یکی دیگر از انواع وایرشوها، وایرشو بدون روکش است که در این نوع، قسمت روکش دار یا پلاستیکی وجود ندارد و از آن می توان برای اتصال سیم های مختلف استفاده کرد.
جنس وایرشو از چیست؟
همان طور که قبلا هم به آن اشاره کردیم معمولا وایرشو از فلزهای مختلفی مانند آهن، مس، برنج، آلومینیوم و استیل ساخته می شود. در این بین فلزات مس یکی از رایج ترین و مهم ترین فلزاتی هستند که در اسخت انواع وایرشوها به کار می روند. یکی از بهترین رساناها هم فلز مس است که بیشترین کاربرد را دارد و با درصد خلوص بالای خود در برابر آب و اسید، خوردگی بسیار کمی پیدا می کند. وقتی یک سیم به دستگاهی متصل می شود، نمی تواند انرژی برق مورد نیاز دستگاه را تامین کنند و به یک هادی برق نیاز دارند تا امکان اتصال به ترمینال ها برای آن مهیا شود.
استفاده از وایرشوها چه مزایایی را به همراه دارد؟
با استفاده از وایرشو شما دیگر نیازی به چسب برق نخواهید داشت و با همین ابزار می توانید یک اتصال ایمن برقرار کنید. در این صورت از خطر برق گرفتگی و به وجود آمدن اتصالات پرخطر جلوگیری خواهد شد. در نتیجه ایمنی کار افزایش خواهد یافت و سیم ها هم عایق می شوند. استفاده از وایرشوها می تواند کار را تسهیل کند و روند کار را تسریع ببخشد. این ابزار قیمت بسیار مناسبی دارد و یک گزینه مقرون به صرفه در سیم کشی ها محسوب می شود.